Πένες με μύδια
Πένες με μύδια
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. μύδια κατεψυγμένα
- 1 σακ. πένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 10 μανιτάρια λαζαρίνια φρέσκα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
- 1 μικρό κομμάτι φινόκιο
- μισό ματσάκι άνηθο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κύβο λαχανικών
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε στη μέση τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα χοντροκόβουμε.
Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε σε χοντρά κομμάτια την πιπεριά.
Επίσης ψιλοκόβουμε το σκόρδο και σε φέτες τα μανιτάρια, το φινόκιο το κόβουμε μικρα τετραγωνάκια, αποφλοιώνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια!
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι.
Μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέβουμε συνεχώς για 2-3 λεπτά!Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για μισό λεπτό περίπου. Μ' αυτό τον τρόπο καραμελώνουν τα κρεμμύδια και στη συνέχεια δεν θα γίνουν πολύ μαλακά!
Ρίχνουμε το σκόρδο την πιπεριά, το φινόκιο, τα μανιτάρια και στη συνέχεια την ντομάτα μας!
Αφού χαμηλώσουμε λίγο τη φωτιά μας, περιμένουμε να δέσουν τα υλικά μας!!
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρει βράση η ντομάτα μας και να εξατμιστούν τα υγρά της.
Ρίχνουμε τα μύδια που έχουν αποψυχθεί και αφού πάρουν μια βράση, περίπου 4 λεπτά κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και πασπαλιζουμε τη σάλτσα μας με μπόλικο άνιθο!
Στη συνέχεια στραγγίζουμε τις ήδη βρασμένες πένες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα !!!
Ανακατέβουμε ώστε να ενσωματωθούν όπλα τα υλικά μας και σερβίρουμε!
Πασπαλίζουμε με επιπλέον άνιθο ψιλοκομμένο τα πιάτα μας και παρμεζάνα προαιρετικά!!