Μοσχάρι με μελιτζάνες
Μοσχάρι με μελιτζάνες
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 3 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες ή ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό μελιτζάνες στενόμακρες
- 2 φλυτζάνια λάδι
- 1 κιλό μοσχάρι
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Κόβετε το κρέας σε μερίδες
-Κόβετε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζετε σε ένα μπώλ με νερό και αλάτι για μισή ώρα
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό λάδι να κάψει
-Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
-Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
-Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό και τις ρίχνετε στο τσιγαρισμένο κρέας γυρίζοντας δυο τρεις φορές
-Προσθέτετε την ντομάτα και 2 φλυτζάνια νερό
-Αλατοπιπερώνετε
-Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου να μείνουν με τη σάλτσα τους