Ντοματόψωμο
Ντοματόψωμο
ΥΛΙΚΑ:
- 2 φλυτζ. ντοματοχυμός
- 1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτα
- 2 κ.σ. λάδι
- 6 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 2 φακελάκια μαγιά
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 3/4 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.σ. βασιλικό
- 1/4 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1/4 κ.σ. πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αλείβετε με λάδι ένα μεγάλο μπολ και το ταψί που θα ψήσετε το ψωμί. Ζεσταίνετε το χυμό, τη σάλτσα και το λάδι. Ανακατέψτε 3 φλυτζ. αλεύρι με τη μαγιά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε τη ντομάτα και ανακατέψτε για τρια λεπτά. Σταδιακά προσθέστε και το υπόλοιπο αλεύρι ζυμώνοντας με το χέρι. Η ζύμη πρέπει να κολλάει λίγο. Ζυμώστε για 5 λεπτά, τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ και αφήστε την να φουσκώσει για 1 ώρα. Ζυμώστε ξανά, αφήστε την για άλλα 15 λεπτά, πλάστε την σε 2 φρατζόλες και βάλτε τις στο ταψί. Σκεπάστε και αφήστε τις για άλλα 45 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήστε για άλλα 30-40 λεπτά (το ψωμί είναι έτοιμο όταν κάνει κούφιο ήχο αν χτυπηθεί).