Ψάρια μαρινάτα
Ψάρια μαρινάτα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό ψάρια μικρά
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 1/4 του ποτηριού ξίδι
  • 2 μικρά φύλλα δάφνης
  • 1 κλαράκι δεντρολίβανο
  • 1-1 1/2 κουταλιά αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 2 ντομάτες κόκκινες τριμμένες και λειωμένες
  • λίγος πελτές
  • 1/4 ποτηριού νερό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τηγανίζουμε τα ψάρια ως συνήθως. Τα βάζουμε στεγνά σε πιατέλα βαθειά. Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε άλλο λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου ροδίσει. Προσθέτουμε το ξίδι, το νερό, το σκόρδο , την δάφνη, το δενδρολίβανο, τις τριμμένες τομάτες και το αλάτι. Σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πήξει η σάλτσα. Προς το τέλος ρίχνουμε το πιπέρι. Όταν πήξει την περιχύνουμε στα τηγανισμένα ψάρια.