Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου
Μπιφτέκια με πατάτες φούρνου

ΥΛΙΚΑ:
  • 600 γρ. κιμά
  • 3 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 1/4 φλυτζ. λάδι
  • 1 κουταλιά κοφτή ρίγανη
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ. Βάζετε τη ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στύβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά. Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο. Ζυμώνετε ξανά το μίγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια. Βουτυρώνετε ένα ταψί. Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί. Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια. Αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με ρίγανη. Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.