Λαχανικά με κάρι
Λαχανικά με κάρι

ΥΛΙΚΑ:
  • 60 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κόκκινη πιπεριά
  • αλάτι
  • 30 γρ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. κάρι, σε σκόνη
  • 1.300 ml ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 400 γρ. ντομάτα, κονκασέ
  • 500 γρ. κουνουπίδι
  • 500 γρ. μπρόκολο
  • 400 γρ. κολοκύθια
  • 200 γρ. πατάτες, σε κύβους
  • 150 ml γάλα καρύδας
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 40 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τον ζωμό και την ντομάτα και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα λαχανικά. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν στον βαθμό που μας αρέσει. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το γιαούρτι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν όλα τα υλικά. Στο τέλος, πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.