Μακαρόνια με κιμά
Μακαρόνια με κιμά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο μακαρόνια (500 γρ.)
  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτάλια του φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 8 μέτριες ντομάτες πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού (προαιρετικά)
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να καεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αλλάξει το χρώμα του, για περίπου 7-8 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες και τον πελτέ ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύλο της κανέλας, το γαρύφαλλο, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε λιγότερο από μισό ποτήρι νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό βοδινού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει μαζί με ένα κύβο λαχανικών, αντί για αλάτι και βράζουμε τα μακαρόνια για 7-8 λεπτά περίπου και σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε με ελαιόλαδο, το οποίο έχουμε κάψει προηγουμένως στην κατσαρόλα.