'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Κοτόπουλο γλυκόξινο
Κοτόπουλο γλυκόξινο

ΥΛΙΚΑ:
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 4 φτερούγες κοτόπουλο
  • 4 ποδαράκια κοτόπουλο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 κουτ. άσπρο κρασόξιδο
  • 225 γρ. κομματάκια ανανά (κονσ.)
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλο (από 1 κύβο)
  • 1 κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. καλαμποκάκια (κονσ.) κομμένα στη μέση
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 2 κουτ. κορν φλάουρ
  • 25 γρ. φύτρα φασολιού
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • Τρόπος παρασκευής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε φαρδύ τηγάνι. Τηγανίζετε το κοτόπουλο για 15 λεπτά γυρίζοντας το μία φορά να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κρασόξιδο, τον ανανά με το χυμό του, το ζωμό, την πιπερίτσα, τα καλαμποκάκια και τα καρότα. Ανακατεύετε. Διαλύετε το κορν φλάουρ σε 4 κουτ. νερό κρύο και το ρίχνετε στο τηγάνι. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Προσθέτετε τα φύτρα και τα κρεμμυδάκια και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε με βρασμένο ρύζι.