'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μοσχαράκι κοκκινιστό με πούρε
Μοσχαράκι κοκκινιστό με πούρε

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1.200 γρ. μοσχάρι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 1 κλαδακι φρέσκο θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 συσκευασία (400 γραμμ.) ντοματάκια κονκασέ
  • αλάτι πιπέρι
  • Για τον πουρέ
  • 8 πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5΄-6΄ το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3΄-4΄. Πασπαλίζουμε ?ε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις ντο?άτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνου?ε και συ?πληρώνου?ε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20΄, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, Κρέμα Γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε. Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200C για 15΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.