Κολοκυθάκια αυγολέμονο
Κολοκυθάκια αυγολέμονο

ΥΛΙΚΑ:
  • 12 κολοκύθια (μέτριου μεγέθους)
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 4 κουτ. σούπας ρύζι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 -5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 φλυτζ. νερό
  • αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε καλά τα κολοκύθια και τα καθαρίζετε κόβοντας τις άκρες τους και ξύνοντας τον εξωτερικό φλοιό τους. Κόβετε μια φέτα από το πάνω μέρος τους και αδειάζετε το περιεχόμενό τους με το ειδικό εργαλείο ή με ένα μικρό κουτάλι (προσεκτικά χωρίς να τρυπήσετε τα κολοκύθια). Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το ρύζι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε τα κολοκύθια με το μίγμα αυτό τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα βάζετε στον πάτο μιας κατσαρόλας στην οποία έχετε προηγουμένως λιώσει το βούτυρο. Προσθέτετε το νερό, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα κολοκύθια για 1 ώρα περίπου. Οταν βράσουν τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε μια πιατέλα περιχύνοντας τα με το αυγολέμονο.