Αγκινάρες σχάρας
Αγκινάρες σχάρας
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό αγκινάρες
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 4 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 λαιμ
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Περνάμε τις αγκινάρες με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στο γκριλ. Μαγιονέζα άνηθου: Βάζουμε στο μπλέντερ το γιαούρτι και τον άνηθο και τα χτυπάμε να γίνουν μείγμα. Ρίχνουμε σε μπωλ το μείγμα του άνηθου, τη μαγιονέζα, το ξύσμα από το 1 λαιμ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τις ψητές αγκινάρες με φετούλες λαιμ και τη μαγιονέζα άνηθου.