'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Αγκινάρες κοκκινιστές
Αγκινάρες κοκκινιστές

ΥΛΙΚΑ:
  • 6-8 αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1/2 κιλό αρακά (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 3-4 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 2-3 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • λίγο χυμό ντομάτας
  • λίγο ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο καλό
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το αλάτι και το λάδι. Προσθέτουμε νερό και τη ντομάτα. Οταν βράσει το νερό ρίχνουμε τα καρότα και τον αρακά. Φροντίζουμε ώστε το νερό να τα σκεπάζει καλά. Οταν μαλακώσουν αρκετά, τότε ρίχνουμε τις αγκινάρες και τον άνηθο. Το κάνουμε αυτό γιατί οι αγκινάρες βράζουν γρηγορότερα από τον αρακά και τα καρότα. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά και σε ρηχή χύτρα (ταβά) έως ότου "μελώσουν" και απορροφηθούν τα υγρά.