'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Αστακoμακαρονάδα
Αστακoμακαρονάδα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κονσέρβα τοματάκια
  • 1/2 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1/2 πακέτο μακαρόνια
  • 2 ξηρά μεγάλα κρεμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μεγάλο αστακό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε το νερό να βράσει και ρίχνετε μέσα τον αστακό. Αφήνετε να βράσει για μισή ώρα και τον βάζετε στην άκρη αφού κρατήσετε το νερό. Βγάζετε το κρέας του αστακού από το κέλυφος και το ψιλοκόβετε. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Προσθέτετε τον αστακό και τον γυρίζετε στο λάδι δυό φορές, σβήνετε με κρασί, ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ, προσθέτετε τα γαρύφαλλα, και το πιπέρι και χαμηλώνετε την φωτιά. Αφήνετε να σιγοβράσει ώσπου να μείνει η σάλτσα με το λάδι της. Στο νερό που έβρασε ο αστακός, ρίχνετε τα μακαρόνια και τα τσιγαρίζετε με λίγο βούτυρο και αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε τα μακαρόνια με τη σάλτσα, προσθέτετε και λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε.