'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πάπια με πορτοκάλι και μέλι
Πάπια με πορτοκάλι και μέλι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πάπια
  • 4 πορτοκάλια
  • 3 μήλα
  • 1 σελινόριζα
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • τον χυμό από την τρία πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε την πάπια μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια τα μήλα, τα πορτοκάλια, την σελινόριζα και στρώνουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά μου, από επάνω τοποθετούμε την πάπια, προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και ψήνουμε για 90 λεπτά στους 190 c. Στην συνέχεια βάζουμε την πάπια σε ένα σκεύος και φαφλατάρουμε, πετάμε όλα τα υλικά που είχαμε στο ταψί αλλα κρατάμε τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε το μέλι και τον χυμό από τα πορτοκάλια στο ζωμό που κράτησαμε απο το φαγητό και περιχύνουμε τα φιλέτα, ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 c. Για την γαρνιτούρα, ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα σπαράγγια, τις πατάτες και τα κάστανα και καβουρδίζουμε για δέκα λεπτά προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.