Ρεβίθια με λαχανικά
Ρεβίθια με λαχανικά
ΥΛΙΚΑ:
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 1/2 κιλό κολοκύθα τριμμένη κίτρινη
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλ. καφέ ρύζι
- 1 κ.γ. κύμινο
- 4 ώριμες τομάτες τριμμένες
- 1/2 κ.γ σόδα
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε απο βραδύς τα ρεβίθια σε νερό με σόδα μαγειρικής να μαλακώσουν. Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά και τα ξαναβάζουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου. Οταν αρχίζουν να χυλώνουν σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις τομάτες και την κολοκύθα κομμένη σε μικρά κομμάτια. Κατεβάζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε σε ταψί μαζί με τα λαχανικά, τον άνηθο τα κρεμμυδάκια την κολοκύθα το μαϊντανό και τον δυόσμο. Προσθέτουμε το ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε ακόμα 1/2 ώρα στο φούρνο να ψηθούν όλα τα λαχανικά. Σερβίρουμε.