'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Γιουβέτσι στο πήλινο
Γιουβέτσι στο πήλινο

ΥΛΙΚΑ:
  • 2 κούπες κριθαράκι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλ.. κανέλα
  • 1/6 κουτ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 1 κον κασέ
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • κασέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι να κάψει και τα τσιγαρίζουμε.Μόλις τσιγαριστούν ρίχνουμε το κριθαράκι και το καβουρδίζουμε για 1 λεπτό.Ρίχνουμε το κον κασέ,τα μπαχαρικά και το νερό,χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα να μην κολλήσει.Μόλις μαλακώσει το κριθαράκι το μοιράζουμε σε πήλινα πιατάκια και προσθέτουμε από πάνω κασέρι.Το βάζουμε στο γκριλ,στην πάνω σχάρα,μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πιάσει κρούστα.Το σερβίρουμε χωρίς να το βγάλουμε από το πήλινο.