Ψαρόσουπα
Ψαρόσουπα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κολοκύθι
- 3 πατάτες
- 1 καυτερή πιπεριά
- 2 καρότα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κλωναράκια σέλινο
- 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 κιλό διάφορα μικρά ψάρια
- 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
- λίγο κρόκο κοζάνης
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρουμε σε βαθιά κατσαρόλα τα λαχανικά με το λάδι για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 2 λίτρα νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά να βράσουν. Τυλίγουμε τα ψάρια σε ένα τουλπάνι και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το λεμόνι και το σαφράν. Βράζουμε για ακόμη 20 λεπτά και αφαιρούμε το τουλπάνι με το ψάρι. Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια, ρίχνουμε το ψαχνό στη σούπα, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.