Πίτα με κιμά
Πίτα με κιμά

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό κιμά
  • 1 κιλό ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 250 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 50 γρ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 κ.κ. κανέλα, σε σκόνη
  • 6-8 αυγά, χτυπημένα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 8 χωριάτικα φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το μισό βούτυρο. Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Μόλις αρχίσουν να σώνονται τα υγρά τους, προσθέτουμε το ρύζι, το αφήνουμε λίγα λεπτά, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο βούτυρο και στρώνουμε τα 4 φύλλα, βουτυρώνοντας τα ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα, βουτυρωμένα και σουρωμένα με τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας και την ψήνουμε για 40-45 λεπτά.