Μαρούλι με γιαούρτι
Μαρούλι με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μισό αγγούρι σε φέτες
  • 4 ραπανάκια σε φέτες
  • 1 κουτ. βασιλικός
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. χυμό λεμονιού
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 κεσέ γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε το μαρούλι. Το κόβουμε και το τοποθετούμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Ψιλοκόβουμε το αγγούρι, τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα μπόλ. Αδειάζουμε το γιαούρτι σε ένα άλλο μπόλ, ρίχνουμε μέσα το λάδι και το χυμό του λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλάτι για να νοστιμίσει και το πιπέρι. Ρίχνουμε το γιαούρτι στο μπολ με τα κηπευτικά και τα ανακατεύουμε να γίνουν μίγμα και το αδειάζουμε πάνω στα μαρουλόφυλλα. Σερβίρουμε γαρνίρωντας με το βασιλικό.