'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πατάτες ογκρατέν
Πατάτες ογκρατέν

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο γάλα ελαφρύ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μια στρώση πατάτες, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε κυβάκια μαργαρίνης και λίγο σκόρδο και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση πατάτες. Τις περιχύνουμε με το γάλα ίσα-ίσα να σκεπαστούν και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 45 λεπτά τις πατάτες σκεπασμένες και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά για να ροδίσει η επιφάνεια.