'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Πρασόρυζο
Πρασόρυζο

ΥΛΙΚΑ:
  • 50 γρ. αποξηραμένα βασιλομανίταρα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό πράσα καθαρισμένα σε ροδέλες
  • 500 γρ. ρύζι νυχάκι ή αρμπόριο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε καυτό νερό για 15 λεπτά. Σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε το πράσο για 5 λεπτά, ρίχνουμε το ρύζι και το γυρίζουμε εως ότου καλυφθεί με λάδι. Στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα κρατώντας το νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί. Προσθέτουμε 4 φλ. νερό (μαζί τους και το νερό από τα μανιτάρια) και τον άνηθο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό να πιεί το ζουμί του.