Βλίτα γιαχνί με φέτα
Βλίτα γιαχνί με φέτα
ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό βλίτα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πατάτα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 6-7 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 κ.κ. ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα βλίτα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τη πατάτα. Προσθέτουμε τα βλίτα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ώσπου να μαλακώσει η πατάτα. Στο τέλος ρίχνουμε τη φέτα. Μόλις λιώσει η φέτα κατεβάζουμε από τη φωτιά το φαγητό και το σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.