Φασόλια με μάραθο
Φασόλια με μάραθο
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. μάραθο
- 125 ml ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 5 ντομάτες, τριμμένες
- 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο πετώντας τα κλωνάρια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και μαραίνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον μάραθο και τις ντομάτες, τις οποίες αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τόσο νερό όσο να καλυφθεί το φαγητό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν τα φασόλια, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειασθεί.