Φιογκάκια με αντσούγιες
Φιογκάκια με αντσούγιες
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ. φιογκάκια
- λίγο ελαιόλαδο
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 50 γρ. αντσούγιες ξαρμυρισμένες
- 2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 50 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό ώσπου να γίνουν al dente, τα σουρώνουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 3 - 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ζυμαρικά, τις πιπεριές, τις αντσούγιες, το μαϊντανό τις ελιές και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ ή σε πιατέλα.