Μπαρμπουνοφάσουλα
Μπαρμπουνοφάσουλα

ΥΛΙΚΑ:
  • 500 γρ. φασόλια χάντρες
  • 500 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 μεγάλη ντομάτα περασμένη από χοντρό τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις χάντρες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε. Σε ένα φαρδύ τηγάνι μαραίνουμε σε 1 κουταλιά νερό τα σέσκουλα και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε σε ένα άλλο τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη ντομάτα και την αφήνουμε για 5 λεπτά να εξατμισθούν τα υγρά της. Προσθέτουμε τις χάντρες και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς για 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις των υλικών.