Χοιρινό με λάχανο
Χοιρινό με λάχανο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό μπούτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμυδια
  • 1 λάχανο
  • 80 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 4 φυλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάχανο. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το μαραθόσπορο, τη δάφνη και το ξυλάκι της κανέλας. Συμπληρώνουμε στη σάλτσα νερό για να βράσει το κρέας. Αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για περίπου 50 λεπτά ώσπου να χυλώσει η σάλτσα και να φύγουν τα υγρά. Τα τελευταία 5-10 λεπτά ξεσκεπάζουμε για να δέσει η σάλτσα.