Ρυζοκεφτέδες
Ρυζοκεφτέδες
ΥΛΙΚΑ:
- ½ κ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φλ. ρύζι μπασμάτι βρασμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- ½ φλ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 τομάτα μικρή περασμένη από τον τρίφτη
- 1 πρέζα κύμινο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη γαλέτα αν χρειαστεί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώστε καλά το μείγμα. Αν βγει πολύ σφικτό, προσθέστε λίγη τομάτα ακόμη, αν βγει πολύ υδαρές, λίγη γαλέτα. Αφήστε στο ψυγείο να σταθεί τουλάχιστον μισή ώρα.
Ζυμώστε τα κεφτεδάκια στο μέγεθος που θέλετε και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν καλά.