Συκωτι με λαχανικα
Συκωτι με λαχανικα
ΥΛΙΚΑ:
- 400 γρ. μοσχαρισιο συκωτι, κομμενο σε φετες
- 400 γρ. φασολακια, φρεσκα η κατεψυγμενα
- 200 γρ. μανιταρια, κομμενα σε φετουλες
- 100 γρ. κρεμμυδι κομμενο σε λεπτες φετες
- 1 κουταλιά σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά σούπας ελαιολαδο
- 3 κουταλιές σούπας μουσταρδα
- 3 κουταλιές σούπας κάπαρη
- 3 κουταλιές σούπας μαιντανο ψιλοκομμενο
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες λιωμενο σκορδο
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζετε τις φετες του συκωτιου στο χυμο λεμονιου, τη σογια και 3 κουταλιες της σουπας νερο και τις αφηνετε στο ψυγειο να μαριναριστουν 6 περιπου ωρες. Στραγγιζετε τις φετες και τις ψηνετε στο γκριλ η σε τηγανι τεφαλ.
Παρασκευη ντρεσινγκ: αναμειγνυετε σε ενα μπολ τη μουσταρδα, την καπαρη, το μαιντανο, το ξιδι, το σκορδο και το αλατοπιπερο. Σοταρετε τα φασολακια, τα μανιταρια και το κρεμμυδι με το ελαιολαδο πεντε με δεκα λεπτα. Σερβιρετε το συκωτι και τα λαχανικα περιχυμενα με το ντρεσινγκ.