Μανιταρόπιτα
Μανιταρόπιτα
ΥΛΙΚΑ:
- 2 κονσέρβες μανιτάρια σε τεμάχια
- φύλλο σφολιάτα
- 1/4 τυρί kerrigold μαϊντανός (σε σκόνη), άνηθος (σε σκόνη)
- 1/4 γραβιέρα Κρήτης
- 1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
- 1/4 κεφαλογραβιέρα
- 3 αυγά
- 1/4 τυρί γκούντα
- λίγο λάδι
- πιπέρι
- 2 κρέμες γάλακτος (μεσαίο μέγεθος)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρίβουμε τα τυριά σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τα ήδη τεμαχισμένα μανιτάρια σε μικρότερα κομματάκια, τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο σε λίγο λάδι.
Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί.
Χτυπάμε καλά τα αυγά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, τα αυγά και τις κρέμες γάλακτος.
Έπειτα, ρίχνουμε στο μπολ το μείγμα με τα μανιτάρια.
Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτα.
Απο πάνω βάζουμε το μείγμα και έπειτα το δεύτερο φύλλο σφολιάτα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.