Ζυμαρικα με φασολια
Ζυμαρικα με φασολια
ΥΛΙΚΑ:
- 1 λωριδες βαζακι λιαστες τοματες
- 500 γρ. κοματια ζυμαρικων και γλυκιας πιπεριας
- 250 γρ. φασόλια
- 2/3 φλιτζανιού φυλλαρακια φασκομηλου
- 2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενες
- κόκκους μερικους μαυρου πιπεριου πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε τα φασολια σε αφθονο νερο, μαζι με 1/2 κουταλιου του γλυκου ζαχαρη και τα φυλλα του φασκομηλου. Μολις βρασουν και ειναι ετοιμα, τα σουρωνουμε και προσθετουμε αλατι, πιπερι και 4 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο απο το βαζακι με τις λιαστες τοματες.
Εν τω μεταξυ, βραζουμε τα ζυμαρικα και τα σουρωνουμε. Προσθετουμε 3 κουταλιες της σουπας ελαιολαδο απο το βαζακι τους και προσθετουμε το μειγμα στα φασολια και τα φυλλα του φασκομηλου. Προσθετουμε τους ολοκληρους κοκκους του πιπεριου και τις λιαστες τοματες και σερβιρουμε.