Τυρόψωμο
Τυρόψωμο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
  • 1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 1 φακελλάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
  • 1/4 φλυτζάνι νερό χλιαρό
  • τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ελάχιστη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε σε ένα μπωλάκι την μαγιά με το νερό Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνια αλειμμένη με λίγο λάδι Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε μέγεθος σελίδας τετραδίου, το αλοίφετε με λίγο λάδι και γεμίζετε με τρίμματα φέτας ή άλλων λευκών τυριών Το διπλώνετε στα δύο και τηγανίζετε