Μυζηθρόπιτα γλυκιά
Μυζηθρόπιτα γλυκιά

ΥΛΙΚΑ:
  • 900 γρ. μυζήθρα ανάλατη
  • 225 γρ. βούτυρο
  • κανέλλα τριμμένη
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
  • 150 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 1 κουτ. σούπας μπράντι
  • 6 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • λίγο αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 6 αβγά
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ψίχα από ωμό αμύγδαλο τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα μπολ αδειάζουμε μία κούπα μπράντι και βουτάμε τις σταφίδες να αρωματιστούν και να μαλακώσουν. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους (τους όποιους φυλάμε) και τα χτυπάμε σε μαρέγκα, προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι. Σε άλλο μπολ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου περιμένει να το χτυπήσουμε με τη ζάχαρη και τους κρόκους. Μόλις τα ενώσουμε σε ένα υποκίτρινο χυλό προσθέτουμε τη βανίλια, τις σταφίδες και το μπράντι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, έπειτα το κορν-φλάουρ και τη θρυμματισμένη μυζήθρα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε με μία κουτάλα ή σπάτουλα τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με μαλακές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για φούρνο και ψήνουμε το γλυκό για 50 λεπτά περίπου σους 180°C. Όταν κρυώσει η πίτα, πασπαλίζουμε με κανέλλα και τριμμένα αμύγδαλα. Κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε στους φίλους μας.