Γεμιστά με Κιμά
Γεμιστά με Κιμά

ΥΛΙΚΑ:
  • 10 ντομάτες μέτριες ή 10 κόκκινες πιπεριές
  • 10 μεσαίες πιπεριές
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 1/2 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι άσπρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε όλα τα λαχανικά καλά και το ρύζι. Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι. Αδειάζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τοποθετούμε τις ντομάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε πολύ καλά Προσθέτουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε τη γέμιση και την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Γεμίζουμε προσεκτικά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ταψί μαζί με 3 κούπες νερό. Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο με κλειστό καπάκι στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος, ανοίγουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα.