Φασολάκια λαδερά
Φασολάκια λαδερά
ΥΛΙΚΑ:
- 600 γραμμάρια φασολάκια φρέσκα
- 4 φλιτζάνια λάδι
- 3 ποτήρια νερό
- 4 κουταλάκια τριμμένο κρεμμύδι
- 1 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
- μισό κουταλάκι αλάτι
- λίγο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τα φασολάκια και τα πλύνουμε.Αν ειναι κατεψυγμένα τα βάζουμε στην κατσαρόλα όπως είναι.Τα τοποθετούμε
στο τσικάλι με το λάδι και το κρεμμύδι και τα ανακατεύουμε λίγο,σαν τα ροδίσουμε.
Ύστερα ρίχνουμε το νερό.Στα κατεψυγμένα όχι,μόνον αν δούμε ότι χρειάζονται.Πριν ψηθούν καλά ρίχνουμε το αλάτι, το
πιπέρι, τη ντομάτα και τα αφήνουμε όλα τα ψηθούν αρκετά, αλλά να είναι η σάλτσα λίγο ζουμερή. Αν θέλουμε βάζουμε
λίγες πατάτες, όταν ρίξουμε την ντομάτα.