Λάχανο κοκκινιστό
Λάχανο κοκκινιστό
ΥΛΙΚΑ:
- 1 λάχανο μετρίου μεγέθους, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ψιλοκομμένο
- 1 πράσο μετρίου μεγέθους
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
- 3 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
- 4 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
- 1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
- 1/3 κουταλάκι πάπρικα
- 2 φλιτζάνια νερό
- Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κομματάκια του λάχανου να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε. Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι , το πράσο και την πιπεριά. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό , τις ντομάτες, το σέλινο, το κρασί, την πάπρικα και τα 2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ώσπου να δώσει η σάλτσα και να σωθούν τα υγρά.