Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο
Αυγοφέτες, εύκολες, στο τηγάνι ή στο φούρνο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 φραντζόλα ή ένα καρβελάκι χωριάτικο ψωμί
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 5 αυγά
  • ενάμιση ποτήρι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχος 2 περίπου εκατοστά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα, ώστε να φτιάξουμε έναν χυλό. Αν θέλουμε τηγανιτές αυγοφέτες: Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι στην κουζίνα μας και μόλις ζεσταθεί αρκετά, παίρνουμε μία φέτα ψωμί και την βουτάμε στο χυλό που έχουμε κάνει. Κρατάμε την αυγοφέτα λίγο πάνω απο το μπωλ να στραγγίξει ελαφρά και μετά την βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μας και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλουμε. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε ψητές αυγοφέτες: Εναλλακτικά και για πιό υγιεινά, τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνουμε τις αυγοφέτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε τις αυγοφέτες είτε σκέτες ή με ζάχαρη ή παγωτό ή ακόμα καλύτερα με μέλι.