Κεφτέδες με αρωματική σάλτσα
Κεφτέδες με αρωματική σάλτσα

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες
  • μερικά φυλλαράκια δυόσμο
  • λίγο ελαιολαδο για τη ζύμη
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι αγελάδας
  • 1 αγγούρι τριμμένο
  • 2 κουταλιές φυλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Αφήνουμε μισή ώρα τη ζύμη να ξεκουραστεί και μετά πλάθουμε τους κεφτέδες. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι. Τους αποσύρουμε και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα μας και σερβίρουμε τους κεφτέδες βάζοντας πάνω τους τη ποσότητα που επιθυμούμε.