'; } else if($_GET['column']=='gliko') { echo ''; } else if($_GET['column']=='giagia') { echo ''; } else { echo ''; } ?>

Μακαρόνια στο πήλινο
Μακαρόνια στο πήλινο

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο μακαρόνια fusilli
  • 4 κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 παριζάκι γαλοπούλας με χαμηλά λιπαρά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 5 τομάτες φρέσκες
  • Λίγο πελτέ
  • 1 καρότο
  • 6 μικρά ατομικά πήλινα σκεύη
  • 1 κουτί τυρί gouda
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά βράζετε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι στο μισό χρόνο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού. Τα στραγγίζετε και τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κόβετε τη γαλοπούλα και τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και τα κολοκυθάκια και τα καρότα ξυσμένα στο ίδιο μπολ. Όλα τα συστατικά του μπολ τα τσιγαρίζετε με ελάχιστο λάδι για πολύ λίγο. Σε ένα άλλο μπολ ξύνετε τις τομάτες αφού τις έχετε πρώτα ξεφλουδίσει και προσθέτετε και μια κουταλιά πελτέ για να δώσει περισσότερο χρώμα. Παίρνετε όλα τα παραπάνω συστατικά , τα ανακατεύετε και τα μοιράζετε στα πήλινα μπολάκια. Στο τέλος ρίχνετε πάνω από κάθε μπολ άφθονο τυρί ώστε να καλύψει την επιφάνεια. Ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά.