Ανοιξιάτικο μπριάμ
Ανοιξιάτικο μπριάμ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πατάτα σε κύβους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3-4 καρότα
  • 8 αγκινάρες
  • λίγα κουκιά
  • 1 φλιτζ. αρακάς
  • 1 μαραθόριζα
  • λίγα φύλλα βασιλικού
  • λίγα φύλλα δυόσμου
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε λεκάνη με αλεύρι και νερό για να μη μαυρίσουν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε όλα τα λαχανικά, τις αγκινάρες στραγγισμένες, τα μυρωδικά, το σκόρδο, την ντομάτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, πιουν το νερό και μείνουν με το λάδι τους.