Καυτερή Τοματόσουπα
Καυτερή Τοματόσουπα

ΥΛΙΚΑ:
  • 3 ντομάτες (μεσαίες στο μέγεθος και ώριμες)
  • 2 ματσάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1 κουταλιά ξίδι ρυζιού
  • 1 κουταλάκι τσίλι
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κούπα πενάκι
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
  • 1 φλυτζανάκι φρέσκο γάλα ή κρεμά γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε τη μια ντομάτα σε κύβους και χτυπάμε στο μίξερ τις άλλες δυο ντομάτες, την ζάχαρη, το τσίλι, το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το λάδι και λιώνουμε σε αυτό τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε με το τοματοπελτέ. Ρίχνουμε το «χτυπημένο τοματόζουμο», το μακαρονάκι και το αλάτι. Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας, το μαϊντανό, το βραστό νεράκι και το ξίδι. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και σβήνουμε την φωτιά.